Header Denderlions 50

Als eerste schenking, in het kader van de keuze van Ter Muren als het hoofdproject van de Denderlions, is er gekozen voor een project met fietsen. We lieten Marc Laureys van Ter Muren in deze aan het woord :

SAM 0175 web“Binnen ter Muren, een organisatie voor bijzondere jeugdzorg uit Erembodegem die de opvang verzekerd van 76 jongeren en hun gezin, en daarnaast nog eens ambulante begeleiding biedt aan 22 gezinnen, is er een jaarlijks weerkerend gebrek aan degelijke fietsen.

Dankzij de schenking van Denderlions kunnen 18 jongeren gebruik maken van een aankoopactie, waardoor zij in het bezit komen van een splinternieuwe fiets.
 

Een zeer welkom geschenk, dat deze jongeren in staat stelt om hun verplaatsingen te doen naar school of werk, dagbezoeken aan familie,, vrijetijdsaktiviteiten,sportclubs en andere uitstappen.

Dit stelt ons in staat om de vervoerskosten te beperken, maar evenzeer om de jongeren aan te sporen gebruik te maken van een gezond en budgetvriendelijk alternatief voor hun vervoersprobleem. SAM 0176 web Jongeren zullen een kleine bijdrage leveren om hun verantwoordelijkheidsgevoel te vergroten; Dit bedrag zal opnieuw in een spaarpot gestort worden waarmee opnieuw een aantal fietsen kan aangekocht worden voor de volgende groep.

Op deze wijze zijn de jongeren eigenaar van hun fiets, zijn zij zelf ook verantwoordelijk voor onderhoud en herstelling via een intern fietsatelier en blijven  zij ook bij vertrek uit ter Muren eigenaar van de fiets. Indien zij hierin geen interesse hebben kunnen zij de fiets ook overlaten aan de voorziening, die hiermee dan opnieuw iemand kan helpen”.